KUNTOURHEILU

Kuntourheilu on laji, jossa parhaita saavutuksia on vaikea nostaa erilleen muusta toiminnasta. Se on aina kuulunut urheiluseurojen toimintaan, mutta omaksi lajikseen se tiedostettiin 40 vuotta sitten, jolloin SVUL:n Keski-Pohjanmaan piiriin perustettiin ensimmäinen kuntourheilujaosto.

Kuntourheilussa merkittävää ei ole kilpailu, vaan kunnon ylläpitäminen sekä parantaminen ja ennenkaikkea mielen virkistäytyminen. Kaikista parhaiten tämä toteutuu hyvässä seurassa yhdessä liikkuen.

Veikkojen riveissä tiedostettiin lajin merkitys ehkä kaikkein selvimmin täällä päin ja toiminta on aina ollut aktiivista. Kautta aikojen on osallistuttu kaikkiin valtakunnallisiin tempauksiin, on pidetty voimisteluiltoja, ukkojumppaa, pelattu lentopalloa ja tehty retkiä.

Kuntoilun kulta-aikana 70-80 luvuilla Veikkojen kuntourheilujaosto Olavi Nyrhisen ja Antti Suvannon johdolla järjesti mm. pyöräretkiä, kuntohiihtotapahtumia esim. Kokkohiihdon sekä Talvi-Kokko-Triathlonin. Kuntojaosto on vastannut vielä viime vuosina järjestetyn Naisten Seiskan sekä edelleen järjestettävän Venetsialais-Maratonin reitin ohjauksesta.

Talkoohenki elää tässä jaostossa edelleen parhaiten.

Nykyään jaostolla toimii lentopallovuoro/ukkojumppa ruotsalaisella yläasteella maanantaisin klo 17.00-19.00, jonne vaaditaan vähintään viidenkymmenen vuoden ikä.