Kokkola panostaa nuoriin:

21.11.2006

Monipuolisena valmentajana tunnettu kokkolalainen Tom Andtbacka veti Kipparihallissa maakuntaviestihiihtäjille marraskuun alussa nopeus- ja koordinaatioharjoituksen.

Kokkolan hiihtoseurat panostavat nyt nuoriin. Yhteisharjoitukset käynnistettiin Köykärillä elokuun puolivälissä  Tero Similän vetämällä sauvarinneharjoituksella.
Kokkolan hiihtoseurat panostavat nyt nuoriin. Yhteisharjoitukset käynnistettiin Köykärillä elokuun puolivälissä Tero Similän vetämällä sauvarinneharjoituksella.

Kolme kokkolalaista hiihtoseuraa GIF, Reima ja Veikot eivät kauan murehtineet viime talvista B-sarjaan tipahtamista. Seurat kehittelivät kevään ja alkukesän aikana yhteishankkeen, jonka tavoitteena on nostaa maakunnan pääkaupunki takaisin A-sarjaan.

- Hankkeen tavoitteena on lisäksi tarjota nuorille hiihtäjille laadukkaita ohjattuja harjoituksia ja osallistumismahdollisuus Kokkolan viiteen joukkueeseen, kertoo kehittämishankkeen koollekutsujana toiminut Markku Tuikkanen.

NUORILLE YHTEISIÄ HARJOITUKSIA JA LEIRITYSTÄ
Elokuussa käynnistyneet yhteisharjoitukset ovat keränneet parhaimmillaan noin kolmekymmentä nuorta ja aikuishiihtäjää nostamaan kuntoa ja yhteishenkeä tulevan loppiaisen koitokseen. Myös huoltojoukkoja mm. nuorten vanhempia on ollut runsaasti paikalla. Sunnuntaiaamuiset yhteisharjoitukset on suunnattu yli 13-vuotiaille nuorille ja aikuishiihtäjille. Harjoitukset ovat olleet monipuolisia ja harjoitusten teemat sekä vastuuvetäjät ovat vaihtuneet viikottain.
Sauvarinteeseen opit saatiin avausharjoituksessa maajoukkuehiihtäjä Tero Similältä.
Harjoitusteemoja ovat lisäksi olleet sauvakävelyvaellus, loikkaharjoitukset, maastopyöräily, suoharjoitus sekä juoksun nopeus- ja koordinaatioharjoitus. Kaupunki on antanut maakuntaviestijoukkueen leiritykseen reilun 3000 euron tuen. Työryhmä on laatinut leirituen käytölle pelisäännöt, jotka on ollut alusta alkaen kaikkien hiihtäjien tiedossa.
- Yhteisharjoituksiin osallistuminen on ollut edellytys Piispalan joulukuiselle leirille osallistumiselle. Paikkakunnalla olevien hiihtäjien edellytetään aktiivista osallistumista, kertoo työryhmän sihteerinä toimiva Markku Kangas.

KIINNOSTUS JOUKKUEISIIN  KASVANUT

Työryhmä on kartoittanut  kesän aikana eri lajien urheilijoiden kiinnostusta osallistua Kokkolan maakuntaviestijoukkueisiin. Tavoitteena on saada eri kestävyyslajien urheilijoita tunnustamaan maakuntaviestissä Kokkolan ”värejä”. Joukkueisiin on kartoitettu eri seuroista mm. suunnistajia, hiihtosuunnistajia, pyöräilijöitä, juoksijoita, ampumahiihtäjiä sekä triathlonin harrastajia. Kokkolaan on muuttanut viime vuosien aikana satoja uusia asukkaita. Tottakai näiden joukoissa on paljon eri kestävyyslajien harrastajia – myös hiihdon ystäviä.
Lisäksi kokkolalaislähtöiset muualla opiskelevat urheilijat ja muut hiihdon harrastajat kartoitettiin aina Saksaa myöten.

- Kiinnostus edustustehtäviin on ollut myönteinen yllätys. Uskomme, että Kokkolasta löytyy Larsmon laduille viisi joukkuetta, lisää Kokkolan maakuntaviestijoukkueen johtajaksi nimetty Markku Kangas.

Veikkaus kärkijoukkueiksi:

1. Larsmo