Matti Hiironen Hopeasompamestariksi Lapinlahdella

9.3.2008

Matti Hiironen hiihti (P) lauantaina 8.3.08 Hopeasompamestariksi Haminamäen maastossa. Matti voitti kilpailun ajalla 13.12,2 ja kakkoseksi tullut Ylöjärven Ryhdin Antti Ojansivun jäi 22,9 sekuntia. Onnea Matille ja huoltojoukoille upeasta suorituksesta!

Matin kommentit

Matti kertoo Hopeasomman kisasivuilla seuraavaa: "Poikien 15-vuotiaiden 5 kilometrin kilpailussa Kokkolan Veikkojen Matti Hiironen yllättyi Haminamäen maastoista.
- Jotenkin tuntui siltä, että ylämäkiä oli paljon enemmän kuin alamäkiä. Mutta ehkä se vaan tuntui siltä, kun on Kokkolan maastoihin tottunut, Hiironen kertoi lehdistötilaisuudessa.
Hiironen voitti kilpailun ajalla 13.12,2 ja eroa kakkoseksi tulleeseen Ylöjärven Ryhdin Antti Ojansivuun kertyi 22,9 sekuntia.

Kokkolan Veikkojen hiihtäjiä mukana 7

Haminamäen nousuista ja laskuista oli hakemassa tuntumaa myös kuusi muuta Kokkolan Veikkojen hiihtäjää: M15 Antti Hiironen (25.) ja Henri Hämäläinen (44.), M14: Jonatan Liedes (80.) ja Joona Vuoti (109.), M13 Lasse Peltoniemi (34.) ja N13 Roosa Hämäläinen (108.).

Lauantaina nähtiin myös heidän otteissaan rivakkaa menoa, vaikka pientä epäonneakin oli matkassa. Osa hiihtäjistä oli mukana ensimmäistä kertaa ja osalla oli kokemusta aiemmilta kerroilta. Harjoittelu on tuonut tulosta, sillä poikien sijoitukset ovat parantuneet viime vuotisesta hämmästyttävän paljon.

Hieno homma, että seurastamme oli Jukolan poikien verran hiihtäjiä mukana nauttimassa aurinkoisesta hiihtosäästä ja ainutlaatuisesta Hopeasomman fiiliksestä. Ensi vuonna hiihdetään Teuvalla, ei muuta kuin tähtäin sinne.

Sunnuntain viesteissä mukana kaksi joukuetta

M14-sarjassa hiihti KV:n joukkueessa aloitusosuuden (P) Lasse Peltoniemi, 2. osuuden Joona Vuoti (V) ja 3. osuuden Jonatan Liedes (V). Pojat sijoittuvat 28./54.

M16-sarjan joukkueessa hiihtivät: 1. osuus Matti Hiironen (P), 2. osuus Antti Hiironen (V) ja ankkurina Henri Hämäläinen (V). Heidän sijoituksensa oli 18./55.

Viestin lähtöpaikka määräytyi Reisjärven karsintahiihdon perusteella ja tällä perusteella M14-sarjassa Lasse pääsi lähtemään 1. rivistä ja M16-sarjassa Matti 3.rivistä. Matti joutuikin melkoiseen pussiin, josta oli todella vaikea päästä enää kärjen tuntumaan. Viesteissä on aina säpinää ja latujen leveys näin suurelle joukkuemäärälle on äärirajoilla. Ensi vuonna on uusi taas mahdollisuus, ei muuta kuin tästä lähtölaukaus sinne.

Lisätietoja: http://www.hopeasompa2008.fi/?page=tulokset