Matille Hopeasompakultaa ja KV:n M16 pojat: Antti, Henri ja Matti ottivat viestin SM-kullan!

8.3.2009

Poikien viestin palkintojenjako
Matti jälleen mestari!
Lauantain palkintojenjako

Teuvalta tuli komia mitalisaalis Kokkolan Veikkojen hiihtäjille. Matti Hiironen tykitti jälleen hopeasompamestaruuteen lauantaina henkilökohtaisessa kilpailussa. Myös Henri Hämäläinen (17.) ja Antti Hiironen (23.) sijoittuvat mitalisijoille. Sunnuntain viestissä tuli jättipotti M16-sarjassa Antin, Henri ja Matin taistellessa viestin suomenmestaruuden.

Teuvalla Parran vapaa-aikakeskuksessa viikonvaihteessa hiihdetyssä Hopeasomman loppukilpailuissa oli noin 1000 nuorta hiihtäjää ottamassa mittaa toisistaan kauden yhdessä päätapahtumassa.

Lauantaina hiihdettiin vapaalla

Lauantaina nähtiin luistavaa menoa, Parran mäkisessä maastossa. Järjestäjät olivat tykittäneet latuja koko talven ja luonnonlunta oli selvästi vähemmän kuin Keski-Pohjanmaalla. Sää vaihtui molempina kilpailupäivinä aamun puolipilvisestä iltapäiväksi aurinkoiseksi. Ladut olivat kuitenkin hienossa kunnossa.  Seurastamme oli jälleen mukana reippaita hiihtäjiä kokemassa ainutlaatuista Hopeasomman fiilistä.

M16 -sarjan pojilla matkana oli 8 km ja voiton nappasi uusimiseen Matti Hiironen  (19.27,2) tiukasti ennen Ylöjärven Antti Ojansivua (+9,0). Mitaleille sijoittuivat myös Henri Hämäläinen oli 17. (+1.35,8) ja Antti Hiironen 23. (+1.49,7).

M15 -sarjassa matkana oli 5 km ja Joonatan Liedes oli 59. (14.34,0).

N15 -sarjassa matka oli 5 km ja Ruska Saarela sijoittui 59. ajalla 16.32,5.

M14 -sarjassa hiihdettiin 5 km. Lasse Peltoniemi oli 45. (14.46,1).

N14-sarjassa matka oli 3 km ja Roosa Hämäläinen sijoittui 79. ajalla 9.23,1.

Sunnuntaina tavoiteltu viestin SM-kulta napattiin Kokkolaan

Sunnuntaina hiihtotapa oli perinteinen ja matka M16 -sarjassa oli 5 km ja N16 -sarjassa 3 km. Mukana viesteissä oli poikien ja tyttöjen joukkueet 16-vuotiaiden sarjoissa.

Poikien joukkueen unelma täyttyi ja kirkkaimmat mitalit saavat varmasti arvoisensa paikan poikien palkintokaapissa.

Hopeasomman sivuilla poikien hiihtoa komentoidaan seuraavasti:

"M16 3 x 5 km: Rajua taistelua ylä- ja alamäessä

Kokkolan Veikkojen komea kolmikko Antti Hiironen, Henri Hämäläinen ja Matti Hiironen näyttivät taivaan merkit 16-vuotiaiden poikien viestikisassa. Suomenmestaruus ei silti irronnut helposti.

Hiirosen kaksosveljeksistä starttasi aloitusosuudelle Antti. Hänelle kuitenkin kävi ohdakkeisesti, sillä edellä sivakoineelta hiihtäjältä katkesi sauva ensimmäisessä mäessä, ja Antti joutui jarruttelemaan sumpussa.
- Kun joltain katkeaa sauva, tilanteesta on vaikea mennä ohi. Koko matkan jouduin sitten ohittelemaan porukkaa.
Antti ehti vaihtoon lopulta kymmenentenä. Kakkososuuden hiihtänyt Henri Hämäläinen kuitenkin nosti joukkueen kolmanneksi.
- Jalat olivat aivan hapoilla ja pito herkässä. Ajattelin kuitenkin, ettei
se voittokaan ihan mahdoton ole.

Matti Hiirosen kova ankkuriosuus sinetöi lopputuloksen.
- Luisto oli aivan mahtava. Antti Ojansivun (Ylöjärven Ryhti) kanssa kävimme kovan kamppailun."

Naistenpäivän kunniaksi oli hienoa, että Kokkolan Veikoilla oli pitkästä aikaa mukana myös tyttöjen joukkue, jossa hiihti aloitusosuudella Ruska Saarela ja väliosuudella Roosa Hämäläinen sekä ankkurina Aino Kattilakoski.

Onneksi olkoon kaikille mitalisteille ja heidän huolto- ja taustajoukoilleen! Hienot hiihdot hiihtivät myös seuran muut hiihtäjät, vaikka tällä kertaa ne eivät ihan mitalisijoille riittäneetkään. Kesän ja syksyn harjoittelu palkitaan taas ensi vuonna ja kaikilla on mahdollisuus vaikka mihin.

Énsi vuonna Hopeasommat hiihdetään pääkaupunkiseudulla Pakilan Vedon isännöiminä. M16 -sarjan pojat siirtyvät nuorten sarjan mittelöihin mukaan, jossa kilpailuja on useammalla paikkakunnalla.